Συνταγες

Μια συνταγή με το όχι και τόσο δημοφιλές κουνουπίδι σε συνδυασμό με παραδοσιακά λουκάνικα

 

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 25΄

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 μέτριο κουνουπίδι, χωρισμένο σε πολύ μικρά μπουκέτα
  • 3 ντοματάκια κονσέρβας
  • 400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, σε φέτες πάχους 3 - 4 εκ.
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά ή μείγμα αυτών (καπνιστή πάπρικα βρίσκουμε σε καλά μπαχαράδικα, 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή (ή όση αντέχουμε)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο πικάντικη)
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι (με μέτρο αν επιλέξουμε καυτερή μουστάρδα και πάπρικα)

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C στη λειτουργία του αέρα. Απλώνουμε το κουνουπίδι σε βαθύ ταψί διαμέτρου περίπου 28 - 30 εκ. και το αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα ντοματάκια, 70 ml νερό, τις πάπρικες, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κουνουπίδι, βάζουμε το λουκάνικο και το μαϊντανό και ψήνουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι (καλό είναι να μη λιώσει εντελώς), να ροδίσουν τα λουκάνικα και να δέσει η σάλτσα.

Η καλύτερη ποιότητα στην καλύτερη τιμή!

1ο κατάστημα
Λεωφόρος Δημοκρατίας 63
Καρδίτσα

2ο κατάστημα
Τρικάλων 202
Καρδίτσα

2441080450

Μπορείτε να πληρώσετε τις παραγγελίες σας και στον χώρο σας, με πιστωτική κάρτα. Τα καταστήματα μας διαθέτουν mobile POS