Ποιο κομμάτι μοσχάρι κάνει για κάθε φαγητό

Ανάλογα με το φαγητό που θέλετε να μαγειρέψετε με μοσχάρι, υπάρχει και το κατάλληλο κομμάτι, προκειμένου να απολαύσετε στο έπακρο τη γεύση του κρέατος. Μάθετε την ανατομία και τα μέρη του μοσχαριού για να επιλέξετε το σωστό κομμάτι κρέας. Ρωτήστε το προσωπικό του κρεοπωλείου μας για να σας δώσουν κατάλληλες οδηγίες.

Τρόποι μαγειρέματος

Μοσχαροκεφαλή: Ολόκληρη η κεφαλή τυλιγμένη σε λαδόκολλα, με μυρωδικά στον φούρνο. Θέλει πολύωρο ψήσιμο και είναι από τα νοστιμότερα πιάτα με μοσχάρι.

Γλώσσα: Γεμιστή στον φούρνο.

Μάγουλα: Πλούσια σε λίπος και παρά πολύ νόστιμα. Γίνονται γιουβέτσι (ίσως είναι το καλύτερο κομμάτι για γιουβέτσι), μαγειρεύονται στη γάστρα, σε χαμηλό φούρνο, για πολλές ώρες με κρασί και μυρωδικά.

Λαιμός: Αρκετά λιπαρό και μαλακό κομμάτι. Σε μορφή κιμά – ιδιαίτερα για ρολό λόγω λίπους. Σούπα, κοκκινιστό με μακαρόνια, γιουβέτσι, μπριζολάκια λαιμού στη σχάρα.

Ελιά – Σβέρκος: Αρκετά μαλακό κομμάτι μιας και βρίσκεται κοντά στο κόκκαλο. Έχει αρκετό λίπος και είναι ιδανικό για την κατσαρόλα. Γίνεται βραστό, κοκκινιστό, σούπα αλλά και γιουβέτσι. Ιδανικό, επίσης, για να κοπεί σε κιμά.

Καπάκι: Μαλακό κρέας μοσχαριού, χωρίς πολύ λίπος. Για το συγκεκριμένο μέρος, ενδείκνυνται όλοι οι τρόποι. Μπορείτε να το κάνετε βραστό, στιφάδο, κοκκινιστό, γιουβέτσι, λεμονάτο, ψητό σχάρας.

Σπάλα: Μαλακό κρέας, χωρίς πολύ λίπος.
Ένα αρκετά δημοφιλές κομμάτι μοσχαριού είναι η σπάλα γιατί περιλαμβάνει το χτένι σπάλας, το νουά και τα ποντίκια σπάλας καθώς και την  σπαλομίτα.
Όλη σχεδόν η περιοχή της σπάλας και τα κομμάτια που προανέφερα με κορυφαία την βασιλοπούλα ή σπαλομίτα που είναι και το πιο περιζήτητο κομμάτι μοσχαριού, έχουν λίγο λίπος, είναι πλούσια σε κολλαγόνο, είναι τρυφερό κρέας.

Συνταγές με μοσχάρι

Ποιο κομμάτι μοσχάρι κάνει για κάθε φαγητό

Follow Us:
TOP
Arrow