Συνδυάζουμε πολύ απλά 2 αγαπημένα υλικά. Τις πατάτες και το χωριάτικο λουκάνικο παραγωγής μας και τα βάζουμε στον φούρνο.
Υλικά
500γρ. λουκάνικο χωριάτικο παραγωγής μας απο το κρεοπωλείο ΚΡΕΑΣ-ΚΡΕΑΣ
6 μεγάλες πατάτες
1 κουταλιά μουστάρδα
100ml ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
Χυμό από μισό πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο με φλούδα
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τις πατάτες, κόβουμε κυδωνάτες και μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
Σε ένα multi, ρίχνουμε την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού, την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και περιχύνουμε τις πατάτες.
Ρίχνουμε το σκόρδο και προσθέτουμε μία κούπα νερό.
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Τέλος ξεσκεπάζουμε, τοποθετούμε το λουκάνικο κομμένο σε μέτρια κομμάτια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15-20 λεπτά ακόμα.